Videoguides

Få inspiration til træning hjemme i stuen

Har du gener fra bevægeapparatet, så følg med her til, hvad du selv kan gøre. Vi laver løbende videoguides, så du selv kan være med til at reducere gener fra bevægeapparatet.

Balanceøvelser (niveau 1)

For dig, der gerne vil føle dig mere sikker i dagligdagen, når du bevæger dig rundt. Sørg altid for at lave øvelserne et sted, hvor du har mulighed for støtte, hvis du skulle miste balance.

Balanceøvelser (niveau 2/advanced)

For dig, der har en god balance, men gerne vil optræne endnu bedre muskulær kontrol. De kan fx bruges på fx skituren.

Coreøvelser

Det er vigtigt med stærke mave- og rygmuskler, så du kan holde din krop sund og klar til de udfordringer, du udsætter den for både i dit arbejds- og idrætsliv. Derfor får du her inspiration til øvelser, du kan lave hjemme.

Maveøvelser

Relevant for alle – også dig der vil være klar til sommerens strandture.

Hofteøvelser

Hofteleddene skal bevægelige, og musklerne omkring skal være stærke. Her får du et par gode øvelser, som hjælpe dig med det. Øvelserne kan både bruges forebyggende og som behandling ved hoftesmerter.

Akutte knæsmerter

Træning er den bedste medicin for knæsmerter. Derfor har vi sammensat tre lette øvelser for dig med akutte knæsmerter.

Akutte lændesmerter

Lændesmerter som opstår akut er ofte forbundet med markant smerte. Du har svært ved at bevæge dig normalt. Disse fire øvelser har gennem årene vist meget effektive til at nedbringe smerten og normalisere dit bevægemønster. Øvelserne skal laves inden for smertegrænsen.

Akutte skuldersmerter

Oplever du akutte smerter, fører det ofte til, at du har indskrænket bevægelighed. Simple øvelser for at øge bevægeligheden har ofte en markant smertedæmpende effekt, så dem får du lige her.

Ankeløvelser

De fleste har prøvet at forstuve anklen, men de færreste har fået genoptræning efter. Det kan få negativ betydning for funktion af anklen fremadrettet. Derfor har vi lavet et lille program, hvor du arbejder både med stabiliteten og styrken.

Hovedpine og nakkesmerter

Hovedpine og nakkesmerter kan være stærkt generende i dagligdagen. Det er bevist at vedholdende træning er godt mod hovedpine og nakke smerter. Her får du et bundt relevante øvelser der både kan bruges forebyggende, og hvis du skulle være uheldig og døje med hovedpine og nakkesmerter.

Parkinsontræning

Ved Parkinson bliver dit aktivitetsniveau nedsat. Det betyder, at du oplever mindre styrke og ringere kondition. Træning kan hjælpe dig med at opretholde en god styrke og kondition, så brug endelig dette program i din daglige træning.

Sclerosetræning

For at opretholde funktionsniveau og dermed livskvalitet er vigtigt for dig som scleroseramt at fortsætte din træning hjemme. Derfor har vi sammensat et program, som både arbejder med styrke, kondition og balance.

Seniorøvelser

Efterhånden som vi bliver ældre sker der et tab af muskelmasse, selvom du har en almindelig dagligdag. Det får betydning for din evne til at opretholde styrke, have en god balance og reagere hurtigt, hvis du er ved at falde. Tabet af muskelmasse kan reduceres ved at lave relevant træning. Her får du inspiration til at holde kroppen i god form.

Funktionel skuldertræning

Skulderen er det led i kroppen med størst bevægelighed. Derfor er det vigtigt at have god muskulær kontrol omkring skulderen, da det er musklerne, der er 100 procent ansvarlig for god funktionel stabilitet.

Muskelstyrkeøvelser for knæet

Knæet er det led i kroppen, der udsættes for de største kræfter, da det er bindeled for kroppens længste knogle. Derfor er muskelfunktionen essentiel for at opretholde god knæfunktion.

Smerter i albue og underarm

Vores patienter beskriver ofte dette i forbindelse med pc-arbejde, hvor der er mange gentagende bevægelser. Her får du et par øvelser, der øger cirkulationen i området samt et par øvelser til udspænding af området. Øvelserne kan også bruges forebyggende

Sid korrekt ved din hjemmearbejdsplads

Denne guide viser dig, hvordan du sidder korrekt på hjemmekontoret.

Elastik: Nedsæt smerter i nakke og øvre ryg

4 øvelser med elastik til at afhjælpe skader opstået, som kan opstå på hjemmekontoret.

Vægte: Nedsæt smerter i nakke og øvre ryg

4 øvelser med vægte til at afhjælpe skader opstået pg.a. arbejde på hjemmekontoret.