Smerter fra slidgigt? Så bør du overveje et GLA:D-forløb

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vidste du, at et GLA:D-træningsforløb er en effektiv vej til færre smerter for dig, som døjer med slidgigt i knæ eller hofte.

Hvad er slidgigt?

Slidgigt (eller artrose som det også kaldes) er en ledsygdom, der kommer snigende over længere periode. Det skyldes en nedbrydning af den brusk, der er i det pågældende led.

Bruskens funktion i leddet er at fordele trykket jævnt og sørge for lav friktion i leddet. Gennem livet sker der en nydannelse af celler i al slags væv – også i brusk. For at denne nydannelse sker, skal der bevægelse til. Derfor er træning i rigtig mange tilfælde det bedste du kan gøre, hvis du døjer med gener fra slidgigt.

Hvad er et GLA:D-forløb?

Et GLA:D-forløb består primært af træning suppleret med undervisning. 35.000 danskere har indtil videre gennemført et GLA:D-forløb, og hele 9 ud af 10 oplever bedre funktion i dagligdagen efter deltagelse i forløbet.

Se videoen om GLA:D-forløbet og hvad du får ud af det. Du bliver bl.a. i stand til at håndtere og justere din egen træning. Fysioterapien i Centrum er certificeret GLA:D-terapeut.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/5GWsKUZWaVA” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2220px%22%2C%22margin-bottom%22%3A%2230px%22%7D%7D”][vc_column_text]Træningen tilrettelægges ud fra dit individuelle niveau og progredieres igennem forløbet. Der udføres test indledningsvis i forløbet for at finde dit udgangspunkt og til sidst i forløbet for at vurdere din fremgang. Undervisningen er tilrettelagt som patientuddannelse, da det skaber tryghed og vished omkring din egen situation.

Lidt fakta om slidgigt!

  • Brusk ernæres kun ved bevægelse og vægtbæring
  • Svage muskler disponerer til slidgigt
  • Fysisk inaktivitet disponerer til slidgigt
  • Overvægt disponerer til slidgigt
  • Tidligere skade i knæet fx korsbånd medfører øget risiko for udvikling af slidgigt
  • Elitesport kan være en driver for udviklingen af slidgigt

Vidste du også, at et vægttab på 1 kg skaber en reduktion i belastningen på knæet med 3-4 kg.

HUSK: SLOW MOTION er bedre end NO MOTION[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *