Hjemmekontor? 6 gode råd til at undgå gener

[vc_row][vc_column][vc_column_text]HJEMMEKONTOR: Arbejder du hjemme? Her får du 6 gode råd til at få en optimal arbejdsplads på dit hjemmekontor. Se også videoguides til at undgå spændinger og smerter i nakke og ryg

Mange danskere er blevet bedt om at arbejde på deres hjemmekontor under Corona-krisen. Mange virksomheder har oplevet, at deres medarbejdere producerer lige så godt og effektivt, som hvis de var mødt ind på arbejdspladsen.

Det har fået flere virksomheder til at overveje at tilrettelægge arbejdet på en ny måde med større mulighed for at arbejde fra deres hjemmekontor. Det skaber dog en helt ny udfordring for mange danskere.

Hjemmekontor? Sådan indretter du din arbejdsplads

Det er nemlig ikke helt nemt at få indrettet en arbejdsplads på hjemmekontoret, som lever op til god ergonomisk indretning.

Her får du 6 gode råd til indretning af din arbejdsplads på hjemmekontoret. I mange tilfælde vil det blive et kompromis, men målet er at gøre det bedst muligt efter forholdene.

1. Sørg for god plads ved bordet

Sid ved et skrivebord eller evt. et spisebord, som har den bedste højde i forhold til kontorarbejde.

Sørg for at der er god plads på bordpladen, hvor du sidder og arbejder. Det er vigtigt, at der er god plads på bordpladen, så du kan sidde med underarmene understøttet på bordpladen. På den måde sørger du får, at muskelspændinger i øvre ryg og nakke minimeres.

2. Juster stolen til dig

Sid på en skrivebordsstol der kan justeres i højden. Optimalt har du en vinkel i hoften og knæene på 90-95 grader. Alternativ kan du bruge en spisebordsstol, som du sidder godt i. Den vil kunne tilpasses nogenlunde med en pude under enden og en pude i lænderyggen.

Det er vigtigt, at du kan nå gulvet med fødderne og du har støtte i lænden samtidig med at underarmene kan hvile på bordpladen.

3. Drop den bærbare pc

Placer skærmen 50-70 cm fra øjnene, så dine øjne flugter med toppen af skærmen eller en smule under. Det betyder mindst mulig belastning på nakke og øvre ryg, når du sidder og arbejder ved skærmen. Det er ikke muligt, hvis du arbejder på bærbar pc, men kan løses ved at anskaffe et separat tastatur og mus så pc’en kan hæves.

4. Undgå refleksioner som irriterer øjnene

Sørg for, at lysindfald udefra og kunstigt lys fra lamper ikke reflekteres i skærmen.

Uhensigtsmæssigt lysindfald i skærmen vil skabe reflekser, som irriterer øjnene. Du vil knibe øjnene sammen, og det kan over tid give hovedpine og muskelspændinger.

5. Fjern hænderne fra tastatur og mus

Flyt hænderne fra tastatur og mus, når du læser mails eller fordyber dig i noget, der ikke kræver, at du er “klar “ på tastaturet. Mange får nemlig en dårlig vane og sidder konstant og er klar med fingrene.

6. Varier dine stillinger ofte

Afbryd arbejdet med hyppige pauser: Lav øvelser, luft ud eller tag en telefonsamtale med en kollega uden at sidde foran skærmen.

GUIDE: 4 gode øvelser til at undgå spændinger

Her får du 4 gode øvelser for at undgå muskulære spændinger og smerter i nakke og øvre ryg med håndvægte/med træningselastik.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/jMdl3r_ycnk”][us_separator size=”small”][vc_video link=”https://youtu.be/p0_ic74PWoY”][us_separator size=”small”][vc_video link=”https://youtu.be/BrIH9Awd1F4″][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *